Ons Team

Het I-nspire team combineert een jarenlange ervaring bij multinationals en strategy consultants met ondernemerservaring en de ambitie om een bijdrage te leveren aan een aangename maatschappij en een gezonde planeet.


De ondernemers

Patrick Anthonissen:

Patrick is een internet ondernemer die gepassioneerd is over de ‘magie’ van het internet en gelooft in de combinatie ‘doing good’ en ‘doing business’ . Hij is creatief in het vinden van nieuwe toepassingen en verdienmodellen van bestaande technologieën. Hij is één van de oprichters van I-deal Overstock, een online marktplaats voor het veilen van overvoorraden, dat in 4 jaar tijd is uitgegroeid tot een internationaal opererend bedrijf in 18 Europese landen. Vóór I-deal Overstock was hij werkzaam bij Unilever, waar hij gedurende 6 jaar verschillende commerciële en supply chain functies heeft uitgeoefend. Patrick heeft Technische Bedrijfskunde gestudeerd aan de Technische Universiteit Eindhoven.

Linkedin: http://nl.linkedin.com/in/patrickanthonissen
Twitter: @patrickanthoni

Mathijs Huis in ‘t Veld:

Mathijs wordt enthousiast als het gaat over innovatief ondernemerschap dat bijdraagt aan een betere maatschappij en een duurzamere planeet. Na het succesvol opstarten en verkopen van een studenten uitzendbureau heeft hij besloten om zich meer op duurzaam ondernemerschap te richten. Bij Stichting Enviu is hij betrokken geweest bij meerdere (internationale) duurzame startups, zoals Hybrid Tuktuk in India. Met I-nspire combineert hij zijn passie voor ondernemerschap met zijn streven naar  grote maatschappelijke impact. Internet is daar het perfecte medium voor.
Mathijs heeft Bedrijfskunde gestudeerd aan de Erasmus Universiteit en woont in Rotterdam samen met Gerdien en hun zoontje Boris.

Linkedin: http://nl.linkedin.com/in/huisintveld
Twitter: @matteis

Jaap Backx:

Jaap zijn drive is het creëren van waarde middels blijvende impact. In de afgelopen jaren heeft hij geconcludeerd dat er nauwelijks een tekort is aan goede wil en creatieve ideeën, maar dat veel organisaties de project management of implementatie vaardigheden missen om deze ideeën succesvol te lanceren. Het ondersteunen van organisaties bij dit proces heeft hem altijd geïnspireerd. Jaap werkt sinds 2002 voor The Boston Consulting Group en is momenteel als Principal vooral actief in de financiële dienstverlening. Jaap heeft Technische Bedrijfskunde aan de Technische Universiteit Eindhoven gestudeerd en heeft een MBA van The Kellogg School of Management in Chicago.

Linkedin: http://nl.linkedin.com/pub/jaap-backx/0/44a/860

Arjen Struijk:

Arjen is een ‘social entrepreneur’. Gedurende de eerste 8 jaar van zijn carrière heeft hij ervaren wat de enorme slagkracht is van een professioneel bedrijf als Unilever en de noodzaak van natuurbehoud bij het World Wildlife Fund. Zijn drijfveer is het inspireren van mensen en organisaties om na te denken over duurzame oplossingen.

Momenteel is Arjen Marketing & Business Development Manager bij de Climate Neutral Group, dat als doel heeft om bedrijven en consumenten klimaatneutraal te maken. Arjen heeft Technische Bedrijfskunde gestudeerd aan de Universiteit van Twente en daarnaast een postdoctorale opleiding Merkenmanagement aan de Rijksuniversiteit Groningen afgerond.

Casper Schoenmakers:

Casper heeft een passie voor het verbeteren van de prestaties van bedrijven. Door zijn ervaring bij Procter&Gamble en zijn sterke leiderschapskwaliteiten is hij in staat om situaties snel te analyseren, gevolgd door het nemen van de juiste strategische beslissingen en het implementeren van de benodigde maatregelen.
 Casper heeft zijn vaardigheden in verschillende situaties kunnen aanscherpen: van het bouwen van een top-team tot aan het verbeteren van de bedrijfsresultaten bij klanten en het integreren van een overgenomen bedrijf (Gilette).


Raad van Advies

Jaap Maljers:

Jaap is ruim 20 jaar succesvol actief als ondernemer in de Nederlandse gezondheidszorg. Zo is hij onder meer oprichter van het in de zorg gespecialiseerde adviesbureau Plexus (marktleider in Nederland), legde hij de basis onder Vision Clinics (inmiddels de grootste aanbieder van refractieve oogchirurgie) en is hij mede-initiatiefnemer van ZorgDomein (een internet applicatie voor de verwijzende huisarts). Verder is Jaap Maljers oprichter van Alant Medical en mede eigenaar van de Bergman Klinieken, leidende particuliere keten in plastische- en orthopedische chirurgie.

Bas van den Dungen:

Bas is een echte people manager. Hij is altijd op zoek naar mogelijkheden om de vaardigheden van de mensen waarmee hij werkt te verbeteren. Mensen zijn in zijn werkveld (onderwijs en gezondheidszorg) het belangrijkste kapitaal en daarom verdienen zij alle coaching en inspiratie van het management. Systemen moeten mensenwerk daarbij vooral ondersteunen.

Bas heeft na zijn studie Bestuurskunde (Universiteit Twente) gewerkt bij het Ministerie van Financiën en tevens is hij directeur geweest van de Landelijke Vereniging voor Thuiszorg (het huidige Actiz). Momenteel is Bas voorzitter van de Raad van Bestuur van de Koninklijke Kentalis (www.kentalis.nl), een organisatie voor onderwijs en gezondheidszorg aan doven, slechthorenden, doofblinden en mensen met ernstige communicatieproblemen.

Vincent Weijers:

Vincent Weijers

Vincent is een echte change manager. Hij brengt altijd nieuwe perspectieven in, is resultaat-georiënteerd en er bestaan voor hem geen taboes of heilige huisjes. Als geen ander weet hij echter ook dat change management draait om mensen en wortelt in goede analyse, professionaliteit en vooral ook uitstekende communicatie. Vincent spreekt dan ook vijf talen en door zijn persoonsgerichte aanpak en brede achtergrond is hij in staat effectief draagvlakken en allianties te creëren.

Sinds de afronding van zijn studies Bestuurlijke Informatiekunde (Universiteit Tilburg) en Transport and Logistics Management (TIAS/Nimbas) heeft Vincent voor Unilever gewerkt in vijf landen en in diverse functies in marketing, sales, logistiek en informatietechnologie. Momenteel is hij als Vice President Foods and Home & Personal Care verantwoordelijk voor de retail business joint venture van Unilever met Jeronimo Martins in Portugal en is hij directielid van de Nederlands-Portugese Kamer van Koophandel.